Over ons

Tim Treffers (1988) en Christel van Capelleveen (1966) zijn de oprichters van Earthandfire.nl, de officiële Nederlandse Earth and Fire website. Aan het begin van de zero’s publiceerden zij hun eerste site, waarop zij alle albums, songteksten en bio’s van de bandleden en producers verzamelden en beschikbaar stelden. Al gauw kwamen daar ook muziek- en videofragmenten, foto’s en artikelen bij. En ondanks dat de band al lang niet meer optrad, waren er nog genoeg nieuwtjes te brengen: nieuwe uitgaven van albums, het boek over de band en al het werk dat Jerney deed voor het Nederlandse popproduct. De site kreeg al snel de officiële status door de medewerking van veel oud-bandleden.

Tim ging aan het eind van de zero’s studeren aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek en Christel had het naast een drukke baan als projectleider en een eigen bedrijf als webdesigner ook druk met 2 kinderen waardoor de tijd voor de site steeds beperkter werd. Ze zochten daarom naar een vorm waarin ze toch het nieuws konden blijven brengen, maar zonder dat dit teveel van hen afhankelijk was. Zo stapten ze over op het sociale netwerk NING, en werd Earthandfire.nl een site voor én door fans.

Helaas moesten Tim en Christel eind 2015 constateren dat de bijdragen van de fans minder waren dan gehoopt en bleek de site kwetsbaar voor “ongewenste bezoekers”. Ook was NING inmiddels niet meer gratis en moest er maandelijks een flink bedrag neergeteld worden voor een site waar eigenlijk niet veel meer gebeurde. Reden om de koppen bij elkaar te steken en nieuwe plannen te smeden. Het eindresultaat is deze blogsite in WordPress.

christelvancapelleveen
Christel

Tim heeft inmiddels al twee eigen albums uitgebracht, en staat onder een 5-jarig platencontract in Japan. Hij maakte ook deel uit van de band Invitation to the Sound of Earth and Fire & Jerney Kaagman. Christel is content marketeer bij een verzekeraar en houdt het eigen blog C.A.P.S. bij.

Tim en Christel brachten allebei hun jeugd door in Ede, maar dat is puur toeval :-).

Wil je ons een bericht sturen? Gebruik dit contactformulier.

Save

Save

Save

Save

Save