Ab Tamboer – drummer

Ab wordt geboren in Den Haag op 8 november 1950. Vanaf zijn vijftiende is hij als drummer actief in amateurgroepen als Happening ’66 en Lovin’ kind. Professioneler wordt het in 1969 met Galaxis, waarvan het repertoire uiteenloopt van Jethro Tull- tot Deep Purple-achtig.

Na de LTS (automonteur) zwerft hij een paar jaar rond en volgt vanaf 1972 op het conservatorium in Den Haag, waar hij in 1978 afstudeert als slagwerker orkestspel met onderwijsbevoegdheid. Omdat hij zich niet wil binden aan een orkest of muziekschool komt het hem goed uit als hij via Theo Hurts wordt gevraagd met Earth and Fire in 1976 op tournee door Polen te gaan. Ton van der Kleij heeft dan net een operatie achter de rug en het is goed een reservedrummer te hebben. Als Ton in 1978 de band verlaat, neemt Ab de drumstokken over.

Bij het uiteenvallen van Earth and Fire in 1983 vertrekt Ab naar Het Goede Doel. Ook maak hij deel uit van de Nederlandse sessie van de musical Cats en speelt hij bij Kinderen voor Kinderen, waarvoor hij samen met Chris en Gerard Koerts nummers schrijft.

Met zijn vrienden van Het Goede Doel speelt hij nog regelmatig. In juli 2006 weet hij Chris te verleiden een keer mee te spelen. Op een feest in de Franse Morvan zingt Desi, zijn dochter en conservatoriumstudent samen met haar vader en de Chris de oude Earth and Fire-hit Lofe of life.

Veel te jong overlijdt hij op 26 augustus 2016 op 65-jarige leeftijd in het MCH Westeinde Ziekenhuis aan longfalen.