Age Kat – gitarist

Age wordt geboren op 29 september 1957 in Bloemendaal. Age is een van de oprichters van The Frog, een Rotterdamse soulorkest die drie albums en vele singles maakt en vooral in Duitsland zeer populair is. Age verzorgt samen met The Frog o.a. het voorprogramma van Joe Cocker, Fisher Z en Millie Jackson en toert door Europa met Kool & The Gang.

Als studiomuzikant speelt Age onder meer op platen van Lori Spee, Tony Willé en Max Werner. Na het uiteenvallen van The Frog treedt Age, tegelijk met Ton Scherpenzeel en Jons Pistoor toe tot Earth and Fire, waarmee hij het album ‘Phoenix’ opneemt en twee jaar langs schouwburgen en theaters toert.

Na zijn tijd bij Earth and Fire speelt Age bij de Jan Rietman Band, o.a. in het programma ‘Het Gevoel van..’ van de KRO en Odd Affairs. Hij is tevens de bedenker van de Radio Rijnmond jingles nieuwe stijl en docent aan het Rotterdams conservatorium. Hiervoor ontwikkelt hij een eigen onderwijsmethode.

Voor de film Volle Maan geeft Age les aan Daan Schuurmans voor zijn rol als gitarist in de film. Age is getrouwd en heeft twee dochters.

Meer informatie over Age vind je op zijn eigen website.