Chris Koerts – gitarist

Chris wordt geboren op 10 december 1947 in Leiden. In zijn kinderjaren woont hij in Indonesië. Op zijn veertiende vormt Chris samen met zijn tweelingbroer Gerard het duo met de zeer toepasselijke naam The Singing Twins. Beide spelen gitaar. Uitgebreid met enkele andere muzikanten ontstaat de formatie The Swinging Strings, die met Top 40-repertoire lokale bekendheid geniet. In 1967 wordt, na toetreding van Hans Ziech en Cees Kalis, de groepsnaam veranderd in Opus Gainfull en een jaar later in Earth and Fire.

Chris en Gerard spelen jaren samen in Earth and Fire, tot Chris in november 1979 uit de band stapt om zich geheel te wijden aan zijn studie musicologie.

Als Earth and Fire in 1983 stopt kopen Chris en Gerard samen een muziekstudio en werken ze met Marcel van der Lans onder de naam Lanko Productions en produceren nummers voor andere muzikanten.

Samen met Marcel keren ze in 1988 verrassend terug als het Earth and Fire Orchestra, waarmee ze twee albums opnemen: Frames (1988) en Escape (1995). Daarnaast schrijft Chris samen met Gerard nummers voor Kinderen voor Kinderen in samenwerking met Ab Tamboer.

Chris verhuist met zijn vrouw Marjorie naar Frankrijk waar hij samen met toetsenist Gerhard (Gérard) Weisshaupt en een drumcomputer de band French Connection opricht. Als Gerard zich ook in de buurt vestigt doet hij de techniek van de band. Als de bassist en zanger Nick Radcliff verhuist wordt Gerard de bassist.

In november 2016 neemt Chris samen met Marieke Eelman het nummer Love of Life opnieuw op. Dit nummer wordt ten gehore gebracht tijdens de theatertour “Invitation to the sound of Earth & Fire”, die in het jaar 2017 door het land reist.

Chris overlijdt op 10 november 2022 in zijn huis in Frankrijk. Hij was al een tijd ziek. Chris werd 74 jaar.