Freddy Haayen – producer

Freddy wordt geboren op 11 februari 1941 op Curaçao. Na de middelbare school studeert hij Architectuur in Delft. Als onderdeel van deze studie gaat hij ook een jaar naar Canada waar hij studeert aan de Toronto University School Of Architecture. Begin jaren zestig werkt hij, naast zijn studie, in het magazijn van platenmaatschappij Polydor. In 1965 ontdekt hij de Haagse band de Golden Earrings tijdens een optreden in Scheveningen. Hij weet zijn bazen over te halen de band te contracteren en wordt niet alleen de producer van de band maar tevens hun platenmanager. Samen met Willem van Kooten en Peter Koelewijn richt hij productiemaatschappij Red Bullet op.

Freddy geeft Earth and Fire de kans een single op te nemen, nadat zij in het voorprogramma van de Golden Earring hebben gespeeld en wordt zodoende de eerste producer van de band. Hij produceert de albums ‘Earth and Fire’ en ‘Song of the marching children’. Deze laatste samen met Jaap Eggermont.

Van 1971 tot 1974 is hij managing director van Polydor in Nederland. Haayen vertrekt in 1978 naar de Verenigde Staten waar hij achtereenvolgens president CEO bij Polydor Inc./Chairman Polygram/MGM Inc, senior executive vice president bij WEA International en president CEO bij 21 Entertainment Group is.

In 1987 keert Haayen terug naar Nederland en krijgt hij de leiding over platenmaatschappij CNR. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig is Haayen actief als producer van de Haagse band de Urban Heroes. Sinds 1996 is Freddy Haayen partner in Haayen Partners Architecten BV. Hij houdt zich bezig met diverse projecten op het gebied van zowel muziek als daarbuiten.

Op zondag 22 juli 2007 overlijdt Freddy Haayen in het Haagse Bronovo Ziekenhuis aan een hersenbloeding. Hij is 66 jaar geworden.

 

Save

Save