Johan Slager – gitarist

Johan wordt geboren in 1946. Hij versterkt in 1971 de High Tide Formation, de band van Ton Scherpenzeel en Pim Koopman. In 1972 richt hij samen met Ton Scherpenzeel, Pim Koopman en en Max Werner de band Kayak op, en wordt de gitarist van de band.

Na het vertrek van Chris Koerts in 1979 speelt Johan Slager zo’n drie maanden als gitarist bij live-optredens van Earth and Fire, tot er een nieuwe gitarist in de vorm van Ronnie Meyjes wordt gevonden. Johan had van de te spelen nummers de bladmuziek en tapes opgestuurd gekregen, zodat hij zich op zijn hotelkamer (hij zat toen in Amerika voor opnames van het nieuwe Kayak-album) kon voorbereiden op deze onverwachte klus. Eén dag voordat de tournee van Earth and Fire door Nederland begon (de startdatum was 7 december 1979), was Johan weer in ons land, zodat er nog een dag overbleef om te repeteren.

In 1982, na het uiteen vallen van Kayak, begint hij met Ton Scherpenzeel en Bert Veldkamp de band Europe. Na Europe speelt Johan in de bands Ravage (met Michel van Dijk en Danny Lademacher) en Plus Doreen. Op 7 augustus 2004 speelt hij bij het afscheidsconcert van de band Rockin’ Explosions.