Road managers & lichtshow

Wijnand Lensvelt
Wijnand Lensvelt wordt geboren op 6 september 1949. In september 1969 doet hij zijn intrede als roadie. Hij bedient de lichtmixer in de zaal. In 1978 vertrekt Wijnand.

Hans Meijerink
Hans Meijerink versterkt in september 1969 het team van roadies als stand-by. Hij vertrekt in 1974 om te gaan studeren en wordt uiteindelijk ingenieur.

Cees Roos
Cees Roos wordt geboren op 29 mei 1952. Hij gaat vanaf eind 1971 al mee met de groep als fan/freelancer, en komt medio 1972 in vaste dienst. Tijdens de optredens staat hij aan de zijkant van het podium bij Gerard als stand-by, terwijl Hans Meijerink aan de andere zijde bij Chris staat. Later bedient hij de volgspot in de zaal. Cees stopt op 1 februari 1976, waarna hij bij de politie gaat werken.

John Moleveld
John Moleveld is voor een korte periode actief als roadie. Hij komt in september 1972 en gaat een korte tijd later weer weg.

George van Geffen
Roadie George van Geffen is afkomstig van de Sandy Coast. Nadat de band stopt werkt hij als technicus bij het Congresgebouw in Den Haag. In zijn tijd als roadie bij Earth and Fire bedient George het mengpaneel in de zaal.

Tom Bevoort
Tom Bevoort wordt geboren op 10 juni 1948, en is (net als George van Geffen) afkomstig van de Sandy Coast. Zijn broer is Onno Bevoort, drummer van de Sandy Coast. Nadat de band stopt, start Tom bij het Nederland Dans Theater en zorg daar voor het vervoer van de decors.

Lichtshow
Samen met de roadies reist ook de Ellen Space Lightshow, later de Earth and Fire Lightshow, mee. De chef van deze lichtshow is Martin Smit. Het eerste optreden met de lichtshow is op 5 september 1969 in de Lindenhoeve in Den Haag. Het optreden van 1 november 1973 in Zuid-Laren in de Gouden Leeuw is het laatste optreden met Martin Smit en met vloeistof-projector. Kees Kamman is de tweede man van september 1969 tot juni 1970, vervolgens neemt Gerard Nieland het over tot mei 1972 en Frits Blomsma tot 1974. Frits is na zijn periode met Earth and Fire in dienst van Flashlight en belicht veel tv programma’s. Frits woont momenteel in Londen. Kees Bommeljé werkt vanaf 3 december 1971 tot 1974 bij de lichtshow. Hij draait daarna een lichtshow bij de band Rooftop van Alex en Paul Verpoort. Naast zijn werk voor de lichtshow werkt hij bij de Staatsdrukkerij. Kees overlijdt in november 2010.

Roadies tournee Polen
Ten tijde van de Poolse tournee, in november 1976, wordt het team van roadies uitgebreid met enkele mannen: Arjan van Gemund (sound-mixer), Aad Pauw en Henk Vroomans. Henk is de ingehuurde chauffeur, bekend als ‘Henkie van Livin’ Blues’. Hij is daarna nog lange tijd roadie bij Golden Earring, tot hij overlijdt in juni 1993.

Chris met roadies Cees Roos en Wijnand Lensvelt