Ronnie Meyjes – gitarist

Ronnie wordt geboren op 22 januari 1947 en woont in zijn kinderjaren in Indonesië. Hij leert gitaar spelen van zijn vader die in een krontjong-orkestje zat. In Nederland maakt Ronnie deel uit van enkele amateurgroepen. In het praktijkjaar van de MTS moet hij een keuze maken tussen muziek en techniek.

Hij kiest voor de muziek en met de groep George Cash scoort hij in 1968 de Top-10-hit ‘Nightingale’. Met zanger Johnny Frederikz speelt hij in World en Temple. In de laatstgenoemde band is Bert Ruiter overigens ooit eens een avond ingevallen. Vervolgens is hij lid van Brainbox (1971-1972), Q65 en vanaf 1975 – alweer met Johnny Frederikz – van Livin’ Blues (hitsingle ‘Boogie Woogie Woman’). Daarna is hij gitarist van The Knack, Pine-Apple en Album.

In 1979 reageert hij op een oproep in de media naar een nieuwe gitarist voor Earth and Fire. Op zijn verjaardag in 1980 doet Ronnie auditie en wordt aangenomen. Hij speelt tot het uiteenvallen in 1983 bij Earth and Fire. Daarna gaat hij naar The Millionaires. Tegenwoordig is Ron pianostemmer en speelt hij af en toe nog met een paar bandjes.