Theo Hurts – bassist

Theo wordt geboren op 17 april 1952 te Huissen in Gelderland. In Leiden volgt hij na de HBS een studie klassiek gitaar aan het conservatorium. Naast zijn studie geeft Theo ook muzieklessen. In 1971 ontmoet hij Chris Koerts op het conservatorium en raakt met hem in gesprek. Van het een komt het ander. In 1974 is daar de uitnodiging om bij Earth and Fire te komen spelen als Hans Ziech uit de band stapt. Theo voelt daar wel voor, ondanks het feit dat hij nauwelijks ervaring met de elektrische basgitaar heeft.

Zijn eerste optreden met de band vindt plaats in Paradiso Amsterdam op 14 juni 1974. Tot 1978 speelt hij in Earth and Fire en wordt opgevolgd door Bert Ruiter. Theo wordt daarna piloot. In 2004 doet zijn dochter Meike mee aan het programma ‘Idols’ en brengt in april 2005 samen de meisjesgroep Kus een eerste single uit en haalt daarmee de eerste plaats van de Mega Top 100.

Op de boekpresentatie van de biografie van de band op 9 november 2006 maakt zowel Meike als haar zus Romi deel uit van het ‘second generation’ Earth and Fire en brengen Ruby is the one, Atlantis en Love of life ten gehore.