Ton van der Kleij – drummer

Ton wordt geboren op 3 januari 1949 in Voorburg. In zijn eerste groep The Black Birds bespeelt Ton gitaar. Daarna wisselt hij de gitaar in voor de drums. Na The Black Birds speelt hij in The Black Demons, Chou Chou, Levy Joe en Summer.

In april 1970 wordt hem gevraagd Cees Kalis voor een tiental optredens te vervangen, omdat Cees enkele examens moet afleggen. Een maand later wordt Ton voor vast gevraagd en verlaat hij zijn band Summer. Hij maakt tot 1978 deel uit van de band Earth and Fire. Voor Earth & Fire componeert hij enkele nummers, zoals How time flies en Smile. Ook samen met de andere bandleden schrijft hij aan nummers, zoals de muziek voor Ebbtide en Fanfare. 

Hij verlaat vrij plotseling de band en wil daarna zijn drumstokken een tijd niet meer aanraken. Hij werkt een tijdje in de brillenzaak van zijn broer en beheert daarna enkele jaren een eigen koffieshop in het centrum van Voorburg.

Begin jaren negentig pakt hij zijn drumstokken weer op en speelt in een gelegenheidsformatie de Parkers Band en neemt daarmee de CD Colours op. Daarna speelt hij in een reunie-tour van Levy Joe en samen met Henk Smitskamp vormt hij vanaf 2000 het ‘hart’ van de band Flight 505, een band die nummers van de beginjaren van de Rolling Stones speelt en waar ook Peter Vermeij en Hans Hollestelle deel van uit maken. Ton heeft dan hoor- en zichtbaar weer plezier in het drummen.

Op 15 april 2015 overlijdt Ton plotseling in zijn woonplaats Voorburg. Op dinsdag 21 april 2015 nemen zijn vrienden en familie afscheid van hem in de Sint Martinuskerk in Voorburg. Op de klanken van zijn eigen drumspel in Song of the Marching Children wordt Ton de kerk uitgedragen. Ton werd 66 jaar.

Omroep West maakte een documentaire over Ton van der Kleij.