Earth and Fire

Earth and Fire is een Nederlandse popgroep uit de jaren zeventig en tachtig. De klassiekers Storm and Thunder, Memories, hun grootste hit Weekend en hun debuutsingle Seasons behoren tot Nederlands cultureel erfgoed. Lees hier alles over de band, de muziek en de verhalen.

De single Seasons waar alles mee begon.

Wist je dat…

… Earth & Fire in de begintijd de band was met de grootste en duurste bandinstallatie van alle bands in Nederland?

… Earth and Fire in 1971 een mellotron in Engeland kocht en daarmee de eerste Nederlandse band werd die met de mellotron live optrad?

.,.. Earth & Fire in 1971 in het voorprograma van Black Sabbath stond en dat de meeste aanwezigen het optreden van Earth & Fire beter vonden dan de hoofdact?

… Earth & Fire in 1972 drie keer op Texel in Sarasanie speelde en zij en Focus de enige bands waren die dat gedaan hebben?

… Jerney in 1971 tijdens The March met Ton van der Kleij meedrumt?

… Earth & Fire vanaf het begin een freaknummer in het repertoire had en dat dit een nummer was dat ze op het podium helemaal met improvisatie oprekte? In het begin was dit Depression, maar bijvoorbeeld in de tachtiger jaren was dit Storm and Thunder.

…. Earth & Fire vanaf februari 1969 bij de optredens een lichtshow had? Eerst heette deze de Ellen Space Lightshow en werd in januari 1970 omgedoopt tot Earth & Fire Lightshow en onder leiding stond van Martin Smit en Cees Camman?

… het optreden van de band op het Duitse eiland Föhr in het dorpje Wyck in zaal Erdbarparadies het optreden was waar de band de grootste afstand voor moest afleggen?

   … Earth & Fire op zondag 29 juli 1973 optrad in het Londense Alexandra Palace, de eerste en tevens ook de laatste keer in Engeland?