Chris Koerts

Chris is geboren in Leiden op 10 december 1947. Hij woont in zijn kinderjaren in Indonesië. Op zijn veertiende vormt Chris samen met zijn tweelingbroer Gerard het duo met de zeer toepasselijke naam The Singing Twins. Beide spelen gitaar. Uitgebreid met enkele andere muzikanten ontstaat de formatie The Swinging Strings, die met Top 40-repertoire lokale bekendheid geniet. In 1967 wordt, na toetreding van Hans Ziech en Cees Kalis, de groepsnaam veranderd in Opus Gainfull, een jaar later in Earth and Fire. Chris en Gerard spelen jaren samen in Earth and Fire, tot Chris in november 1979 uit de band stapt om zich geheel te wijden aan zijn studie musicologie.
Chris koopt samen met Gerard een muziekstudio en werkt met Marcel van der Lans onder de naam Lanko Productions in de jaren daarna voor andere muzikanten. Samen met Marcel keren ze in 1988 verrassend terug als het Earth and Fire Orchestra, waarmee ze twee albums opnemen: ‘Frames’ (1988) en ‘Escape’ (1995). Daarnaast schrijft Chris samen met Gerard nummers voor Kinderen voor Kinderen in samenwerking met Ab Tamboer.
In november 2016 neemt hij samen met Marieke Eelman oa het nummer Love of Life opnieuw op. Dit nummer wordt ten gehore gebracht tijdens de theatertour “Invitation to the sound of Earth & Fire”, die vanaf januari 2017 door het land reist.

Save

Save