Chris Koerts

Chris Koerts, gitarist Earth and Fire, overleden

Via zijn vrouw Marjorie bereikte ons het droevige nieuws dat Chris Koerts, gitarist en mede-oprichter van Earth and Fire, gistermiddag 10 november, op 74-jarige leeftijd in zijn huis in Frankrijk is overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Chris zou volgende maand 75 worden. In februari 2019 overleed zijn tweelingbroer Gerard, toetsenist van Earth and Fire.

Chris was een begenadigd gitarist en componist. Hij laat een uitgebreid en veelzijdig oeuvre achter. Hij componeerde veel songs voor Earth and Fire en vierde met die band vele successen, waaronder de nummer 1 hit Memories. Op Reality fills Fantasy uit 1979, het best verkochte album van Earth and Fire (waar ook Weekend op staat), speelde en componeerde hij nog mee, maar verliet daarna de band om musicologie te studeren.

Na het uiteenvallen van Earth and Fire in 1983 (de band zou in 1987 weer herrijzen, maar zonder Chris en Gerard) trokken de tweelingbroers samen op en componeerden veel nummers voor andere artiesten. Ook maakten ze met Earth and Fire Orchestra een tweetal instrumentale cd’s. De laatste jaren speelde Chris in de plaatselijke band French Connection. Verder genoot hij van de rust, de wandelingen met hond Dexter en de logees die hij en Marjorie ontvingen.

We wensen zijn vrouw Marjorie, zijn zonen Guido en Robin en alle andere familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

10-12-1947 ~ 10-11-2022

Gepubliceerd door

Christel van Capelleveen

Content marketeer en groot fan van Earth and Fire.

6 gedachtes over “Chris Koerts, gitarist Earth and Fire, overleden”

 1. Las het zonet op het nieuws.
  Veel sterkte toegewenst aan zijn vrouw, kinderen en verdere nabestaanden.
  Zal hun optredens in begin jaren ’70 nooit vergeten.
  Een van de weinige prog-rock groepen die Nederland rijk was.
  Blijven alleen Hans Ziech en Jerney Kaagman over van de originele bezetting.

 2. dat is even schrikken zeg…. Na Gerard nu Chris… Wat heb ik vanaf mijn jonge haran ( vanaf eind 60ties en daarna natuurlijk 70ties enrom genoten van Earth&Fire ! Atlantis, To the World of the Future en Song of the Marching Children… ik luister nog steeds op 66 jarige leeftijd zeer frequent naar deze albums. Ben altijd fan gebleven van deze formatie en zal dat ook zeker blijven! Ik wens Marjorie veel, heel veel sterkte.

 3. De prachtige solo van Chris op de lp ” to the World of the Future, zal me altijd bij blijven. Maar dat was niet het enige. Een veelzijdige componist en tekstschrijver in meerdere facetten.
  Een meesterlijk gitarist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.