Bandleden Invitation to the Sound

Twee try-outs verder willen we natuurlijk weten welke muzikanten de muziek van Earth and Fire zo eren met hun geweldige performance tijdens de rockshow Invitation to the Sound of Jerney Kaagman and Earth & Fire. We zetten ze voor je op een rijtje.

Marieke Eelman – zang
Marieke is zangeres, en bedenker/producer van het project Invitation. Marieke was frontvrouw/zangeres/gitarist van de band Nilsson. Nilsson had hits met ‘Elastic Baby’ en ‘My Brain’s Down’. Met Nilsson kreeg Marieke een Edison-nominatie en tourde zij door het hele land.

Tim Treffers – backing vocals
Tim is zanger, pianist, componist én Earth and Fire dedicated. Tim bracht in 2016 de cd ‘Never trust a man in a fur coat‘ uit, waarmee hij maar liefst een vijf jarige (!) platendeal in Japan binnensleepte.

Hammond SK1
Foto Daniel Zouitni

Daniel Zouitni – toetsen
Daniel, de Benjamin van de band, rondde vorig jaar de Herman Brood Academie in Utrecht af en is nu een kersverse student toetsen op Codarts te Rotterdam. Hij heeft naast zijn studie een eigen band, BEAUX genaamd. Voor de Invitation-tour neemt hij o.a. een Hammond SK1 mee.

Mathijs Duringhof – gitaar
Oorspronkelijk komt Mathijs uit de jazz en staat regelmatig op het podium met het Electro Indie-Jazz trio Fluks. In 2013 initieerde hij met zijn toenmalige band Scallymatic Orchestra een Jimi Hendrix-project, een cross-over van vintage rock met soul, jazz en ‘space’. Mathijs is naast gitarist ook toetsenist, componist, producer en dj.

Wilco Witte – bas
Na zijn conservatorium-opleiding speelde Wilco samen met Marieke fulltime in de band Nilsson. Nilsson had radiohits als ‘Elastic Baby’ en ‘My Brain’s Down’. Met Nilsson kreeg hij een Edison nominatie. Naast bassist is Wilco ook manager SKVR Muziek in Rotterdam, bandcoach, componist en producer.

Erik Rinsema – drums
Erik begon bij de drumband en fanfare en is in de loop der jaren gevallen voor alles wat op slagwerk lijkt. Hij heeft inmiddels een lespraktijk gehad, workshops gegeven en drums gespeeld in bijna alle genres, van country tot metal en via funk naar balkanmuziek. Hij speelde onder andere in bands als Captain Cavemen en Gellybooty. Daarnaast doet Erik veel freelance, inval- en studioklussen.

Save

Save

Save

Save

Save

Gepubliceerd door

Christel van Capelleveen

Content marketeer en groot fan van Earth and Fire.

Een gedachte over “Bandleden Invitation to the Sound”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.