Bert Ruiter aan de knoppen

Bert Ruiter overleden

Via de familie vernamen we dat op 24 maart 2022, in zijn woonplaats Blaricum, is overleden basgitarist, componist en producer Bert Ruiter.

Bert heeft in veel bands gespeeld, maar kreeg vooral faam bij de Nederlandse groepen Focus en Earth and Fire. Met deze bands had hij grote successen, zowel in binnen- als buitenland. Als producer werkte hij onder meer met Youp van ‘t Hek, Circus Custers, Renée en Future World Orchestra. Sinds 1973 was hij de levenspartner van Jerney Kaagman. Bert is 75 jaar geworden. We wensen zijn familie en vooral Jerney heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Foto: Bert samen met Earth and Fire aan de knoppen in de studio. Bron: Phonogram, album ‘Reality fills fantasy’.

Gepubliceerd door

Christel van Capelleveen

Content marketeer en groot fan van Earth and Fire.

3 gedachtes over “Bert Ruiter overleden”

  1. Ja, dat is een heel naar bericht. Wens alle nabestaanden, maar vooral Jerney heel veel sterkte toe in deze ongetwijfeld moeilijke periode. Gecondoleerd! Cees Roos, oud roadie Earth & Fire in de periode 1971-1976

  2. Dit is een echt onverwachts vervelend bericht en een schok moet dat voor Jerney zijn want hij was toch voor haar de rots in de branding gezien haar eigen gezondheidsproblemen.
    Condoleances zijn zeker op zijn plaats dus bij deze en héél veel sterkte toegewenst de komende periode voor familie, vrienden en kennissen.

  3. Zeer spijtig dit te lezen en ook heel erg voor Jerney. Weg is haar maatje. Ik mis wel een nationaal condoleance register voor Bert, hij verdient dat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.