Boek uit over Radio Noordzee Nationaal

rnn1Op 13 mei 2014 verscheen het boek dat René van den Abeelen de afgelopen maanden heeft geschreven en waarin voor de eerste maal het verhaal wordt verteld van Radio Noordzee Nationaal, het radiostation dat op 13 juli 1992 geschiedenis schreef door het eerste officiële, commerciële radiostation van Nederland te worden! Op diezelfde datum trad René daar in dienst als programmamaker/nieuwslezer. Sinds begin dit jaar heeft René oud-collega’s geïnterviewd, zoals Jerney Kaagman, Peter Teekamp, Marc Jacobs en Chris Smeekes. In totaal hebben 22 mensen hun medewerking verleend aan het boek. Behalve hun en René’s herinneringen zijn er in het boek ook 20 pagina’s met unieke foto’s te vinden, waarvan 18 pagina’s in kleur.

BOEK: RADIO NOORDZEE NATIONAAL
Tekst: René van den Abeelen

Op 13 juli 1992 kreeg Nederland officieel commerciële radio: Radio Noordzee Nationaal ontving op het ministerie van WVC een licentie. Op die dag trad René van den Abeelen in dienst van het station en ruim vijf jaar hielp hij mee radiogeschiedenis te schrijven. Want op die dertiende juli was de strijd niet gestreden; die begon pas! Vanaf nul moest een station worden opgebouwd dat bij de luisteraars in de smaak viel en er moest een etherfrequentie komen om het echt levensvatbaar te maken. En verder waren er nog wat kleinigheden zoals Kamervragen over belangenverstrengeling, te kleine budgetten, botsende ego’s, boze concurrenten, ontelbare programmeringen, alsmaar wisselende programmaleiding en onwillige media inkoopbureaus.

rnn2Hoe kijkt Jerney Kaagman terug op haar jaren bij het station? Waarom stapte (oud-STER directeur) commercieel adviseur Chris Smeekes plotseling op? Wat had Will Luikinga met Radio Noordzee Nationaal te maken? Was Marc Jacobs echt de goedkoopste dj van het station? Wat was dat nou met Peter Teekamp en dat radiostation Hollands Glorie? Hoe zaten die 1 aprilgrappen in 1996 en 1997 ook alweer in elkaar?

Dat en nog veel meer staat te lezen in dit boek, geïllustreerd met maar liefst 18 pagina’s kleurenfoto’s uit het archief van de schrijver waarmee er voor het eerst een blik wordt gegund op hoe het er aan toe ging achter de schermen van dit radiostation. En:… lezers hebben exclusief toegang tot bonusmateriaal op internet waaronder meer foto’s en historische geluidsfragmenten!

Het boek verschijnt bij Brave New Books, met ISBN 9789402118919 en kost € 29,95.

Bron: http://www.mediapages.nl/nieuws-actueel/2633-radio-noordzee-nationaal

Gepubliceerd door

Christel van Capelleveen

Content marketeer en groot fan van Earth and Fire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.