Eerste try-out Invitation to the sound

Vandaag kwam de band van Marieke Eelman terug naar Tiengemeten. Na het festival van afgelopen zomer traden ze vandaag, in de Herberg Tiengemeten, voor het eerst op met de hele rockshow Invitation to the sound of Jerney Kaagman and Earth & Fire. Een gedroomde start, want de zaal was compleet uitverkocht. 

Op een piepklein podium speelde Marieke en haar band in bijna huiskamersfeer een groot aantal bekende en minder bekende nummers. Tussendoor verschenen op de achterwand unieke foto’s en filmpjes en klonken de stemmen van Freddie Haayen, Willem van Kooten, Ton, Chris, Gerard, Hans en Jerney. In beeld en geluid schetsten Marieke en haar mannen een beeld van de beginjaren van Earth and Fire, oa over de eerste single, het verhaal rond de Opel Manta, over live-optredens, de Mellotron, de totstandkoming van Song of the marching children en het succes van Memories. 


Alle vroegere hits kwamen langs, maar ook nummers als Love Quiver, Song of the Marching children en Fanfare. Ontroerend was het nummer How time flies dat werd opgedragen aan Cees, Ton en Ab, de drie overleden drummers. We hoorden ook Hans het gedicht voordragen waar de tekst van Lost Forever op gebaseerd is. Een echte verrassing was het filmpje waarin Marieke op bezoek gaat bij Chris en Marjorie in Frankrijk en zij en Chris een prachtige versie van Love of Life ten gehore brengen. Single-waardig!


De show sloot af met – hoe kan het ook anders – Weekend. Geen nummer uit de beginjaren, maar wel de grootste hit van de band. Een zaal vol heupwiegende mensen zong het nummer uit volle borst mee. 


Hulde voor Marieke, Wilco, Daniel, Mathijs, Erik en Tim. De show is werkelijk een prachtig eerbetoon aan de muziek van Earth and Fire. Je zag en voelde de liefde voor de nummers en de band overal aan af. Ze hadden zelfs vintage versterkers mee om het echte geluid van vroeger te doen herleven. Wow!

De foto’s in dit verslag zijn gemaakt door Carlo Bakker. 

Save

Gepubliceerd door

Christel van Capelleveen

Content marketeer en groot fan van Earth and Fire.

3 gedachtes over “Eerste try-out Invitation to the sound”

  1. Helaas ben ik niet in staat bij de premiere te zijn in Den Haag, ivm. een familiejubileum.
    Maar ik hoop 18 febr. in Delft wel te gaan genieten van het concert.
    En als oud-roadie van E&F hoef ik niet te werken. Dus ……………:-)

    Gr. Cees Roos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.