In Focus: Onderscheidingen

Wat betreft erkenning heeft Earth and Fire nooit te klagen gehad. De band nam tal van onderscheidingen in ontvangst, van de Zilveren en Gouden Harp tot gouden en platina platen. Een exclusief kijkje in de prijzenkast van de bandleden!

Zilveren Harp (1973)

In 1973 krijgt de band de Zilveren Harp van Stichting Conamus. Samen met Greenfield & Cook en Euson nemen de bandleden de onderscheiding, een aanmoedigingsprijs voor nieuwe, veelbelovende groepen en artiesten, in ontvangst.

Gouden Harp (1980)

Zeven jaar na de Zilveren Harp mag Earth and Fire samen met Ramses Shaffy de Gouden Harp in ontvangst nemen, de hoogste onderscheiding op muzikaal gebied in Nederland. Uit het toenmalige juryrapport: ‘Earth and Fire krijgt de gouden harp voor hun nimmer aflatende creativiteit en energie waarmee zij steeds weer met grote originaliteit tot vernieuwing van hun repertoire komen. Hierbij is het opmerkelijk te noemen dat zij daarbij in staat zijn voortdurend nationale en internationale successen te blijven boeken.’

Bronzen Leeuw (1980)

Op het hoogtepunt van hun roem in het buitenland mag de groep de Bronzen Leeuw op haar naam schrijven, een Duitse onderscheiding. De single ‘Weekend’ was ook daar destijds een monsterhit.

Exportprijs (1981)

Op donderdag 1 januari 1981 kreeg de groep uit handen van staatssecretaris drs. N. Smit-Kroes de Exportprijs 1980 van de Stichting Conamus uitgereikt. Dit vanwege de hoogste verkoopcijfers van een Nederlandse muziekproductie in het buitenland in 1980 in de vorm van de single ‘Weekend’ en het album ‘Reality Fills Fantasy’.

Gouden / platina platen

    Song of the marching children 1973
     
    Superstarshine, volume 2 1974

Voor de verkoop van 35.000 exemplaren

     
    Atlantis 1975

Voor de verkoop van 25.000 exemplaren

     
    Reality fills fantasy 1980

Voor de verkoop van 50.000 exemplaren

     
    Reality fills fantasy 1980

Voor de verkoop van 100.000 exemplaren

     
    Weekend 1980

Voor de verkoop van 100.000 exemplaren

     
    Weekend 1980

Voor de verkoop van 150.000 exemplaren

     
    Weekend 1980
Finland
Earth & Fire Schotland Foto Rob Verhorst

 

 

 

 

 

Polls

Naast de bovenstaande onderscheidingen werd Earth and Fire ook in veel populariteitspolls tot meest belovende groep gekozen, en Jerney tot meest belovende zangeres. Ook won de groep nog verschillende trofeeën, waaronder die van de Hitkrant.

Jerney ontving prijzen als zangeres van Earth and Fire, maar werd daarnaast ook diverse keren in het zonnetje gezet voor haar inzet voor het Nederlandse muziekproduct.

Gepubliceerd door

Christel van Capelleveen

Content marketeer en groot fan van Earth and Fire.

Een gedachte over “In Focus: Onderscheidingen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.