Idols terug op tv

Idols maakt komend voorjaar een comeback op RTL 5, maar zitten we daar wel op te wachten? Oud juryleden Edwin Jansen en Henkjan Smits verschillen hierover sterk van mening.

,,Als je het mij persoonlijk vraagt, had het niet gehoeven,” zegt Edwin Jansen. Hij vormde samen met Jerney Kaagman, Eric van Tijn en Henkjan Smits de jury van de allereerste Idols. Miljoenen kijkers zagen hoe zij hun soms snoeiharde mening gaven over de zangkwaliteiten van auditerende kandidaten. ,,Het was de kracht van de eenvoud die je niet meer terugkrijgt,” blikt Jansen terug.

Want zitten we nu zoveel jaren later nog te wachten op de zenuwachtige auditanten, die soms wel, maar nog vaker níet kunnen zingen? Jansen: ,,Ik denk dat je het niet moet doen. Het was een andere tijd, waarin het paste. Als je nu echt talent hebt, ga je toch eerder naar The Voice,” meent hij. Volgens het voormalig jurylid is dat op dit moment dé talentenjacht. ,,Vanaf het tweede seizoen zag je al dat er veel mensen kwamen om maar grappig te zijn. Ik ben bang dat je dat nu ook gaat krijgen.”

Eventuele comeback
Henkjan Smits daarentegen denkt dat de talentjacht, bijna 8 jaar geleden voor het laatst op de buis, nog prima kan. ,,Het wordt niet meer als de allereerste serie, maar het programma kan wel weer worden als het vierde seizoen.” De voormalig talentscout, die nu training geeft aan mensen in het bedrijfsleven, is voorzichtig met uitspraken over een eventuele comeback.

,,Als alle voorwaarden goed zijn en bijvoorbeeld Edwin Jansen en Eric van Tijn ook weer meedoen. Dan wil ik het overwegen. Maar ik focus me nu vooral op mijn bedrijf, Business X Factor.” Jansen heeft in ieder geval aangegeven een terugkeer in de jury niet te zien zitten.

Zelfoverschatting
TV-kenner Bert van der Veer denkt dat de comeback van Idols nog prima kan. ,,De auditierondes zijn altijd spraakmakend. Het is toch merkwaardig dat mensen die leiden aan zelfoverschatting zich elke keer weer op tv willen laten afbranden.” Toch verwacht Van der Veer niet de kijkcijfers van weleer. ,,Ik denk dat ze net onder de magische grens van miljoen gaan duiken.”

Gepubliceerd door

Christel van Capelleveen

Content marketeer en groot fan van Earth and Fire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.